Geld besparen doe je zo! - BEYZER.com
1107
post-template-default,single,single-post,postid-1107,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-beyzer,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Geld besparen, het is zo simpel!

Geld besparen

Geld besparen, het is zo simpel!

Een aantal BEYZER tips voor geld besparen

Hoe en waarop kun je nou het beste geld op besparen? Om antwoord te kunnen vinden op deze veelgestelde vraag, hebben wij een aantal tips samengesteld die jouw zullen helpen geld besparen. Hierdoor zul jij meer uit kunnen geven om de economie een stukje bij te staan of elke maand een beetje geld opzij kunnen zetten en luidkeels te roepen ‘Ik heb money G’.

1. Je zorgverzekering aanpassen

We hebben het vaak niet door en het betalen van je zorgverzekering is meer een automatisme voor ons dan dat we er bewust van zijn. Onbewust betalen we gemiddeld tientallen euro’s per maand teveel aan onze zorgverzekering. Jaarlijks kan dit oplopen tot wel €300. Tot en met 31 december kan er worden overgestapt op een andere zorgverzekeraar of kan je wijzigen in je zorgpakket doorvoeren. Als je nooit naar de fysiotherapeut hoeft, omdat je bijvoorbeeld niet aan een risicovolle sport deelneemt, betaal hier dan ook niet voor. En zo zijn er een aantal andere onderdelen van je zorgpakket die je zelf even onder de loep zal moeten nemen. Hierdoor kan je bepalen op welk onderdeel je geld besparen kan of dat je moet overstappen om je doel ‘geld besparen’ te behalen.

2. Pinpas of contant?

Pinpas of contant, waarmee kan je meer geld besparen? Dit is echt een persoonlijke kwestie. Het briefje van €50 die gisteren nog in je portemonnee zat en vandaag ‘kwijt’ is of omgeruild is in een paar losse euro’s… Als dit herkenbaar klinkt dan is het overzicht van je bankrekening een fijne oplossing voor het geld besparen. Mocht je de zin ‘het zijn maar digitale getalletjes’ iets te vaak in je hoofd halen, dan is het tastbare contante geld wellicht een oplossing om je onnodige uitgaven te temperen. Als dit het geval is, dan was je vroeger (of nog steeds) hoogstwaarschijnlijk ook gezinskampioen monopoly. Houd het een keer een maand bij, wanneer je het geld op je rekening laat staan of dat je het geld contant in je ouwe sok hebt zitten, hoeveel geld je meer of minder hebt uitgegeven.

3. Abonnementen wijzigen

Kijk eens een keer naar hoeveel minuten je maandelijks belt! Dan zul je zien dat je vaak ver onder de minuten zit die in je telefoonabonnement zijn opgenomen. Jaarlijks kan dit tot wel €60 schelen. En mocht je de verlaging van je aantal belminuten toch niet fijn vinden, dan kun je ze altijd nog omhoog gooien. Je hoeft er tegenwoordig bij de meeste providers niet eens meer voor naar de winkel. Ga dus snel naar de website van je mobiele provider en wijzig het simpel en snel. Naast het abonnement van je mobieltje, zijn er vaak nog tal van andere abonnementen die geschrapt of gewijzigd kunnen worden. Lees je de ochtendkrant nooit meer, maar lees je het nieuws online? Geef jezelf nou eindelijk eens 10 minuten om dit op te zeggen! Dit scheelt je ongeveer €120 per jaar. En zeg nou zelf… Wanneer heb jij voor het laatst de binnenkant van je sportschool gezien? Wil je die ook niet meer zien, maar je betaalt vast en zeker nog steeds je abonnement die je allang op kan zeggen. Dit kun je ook binnen no time opzeggen. Gun jezelf wederom die 10 minuutjes en zeg het gewoon op. Gewoon doen! Er zijn verschillende websites waar je een format van een opzegbrief (zie link) kunt vinden. Het kan je bijna niet gemakkelijker worden gemaakt. Dit kan je jaarlijks ongeveer €150 – €200 opleveren.  Zie je, geld besparen is niet zo heel moeilijk. Je moet er gewoon een kleine moeite voor over hebben.

4. Doelen stellen voor geld besparen

Geld besparen of geld sparen… Het zijn twee wezenlijke verschillen. Met geld besparen reduceer jij je kosten en geld sparen spreekt voor zich. Dat roze varkentje met een gleuf in z’n rug weet je wel. We zijn nu op een punt aangekomen hoe jij jezelf gaat belonen met alle besparingen die je de afgelopen maanden gedaan hebt. Goed werk! Je bespaart al bijna €600 per jaar. Stel eens wat doelen voor jezelf op waarvoor je zou willen sparen. Dit helpt je enorm bewust te worden van je uitgavenpatroon en de ‘onzin’ uitgaven te verkleinen. Het geeft je uiteindelijk zelfs een vette kick als jij je doel haalt, die jij gesteld hebt! Dat reisje naar New York? Check! Een nieuwe laptop? Check! En zo kunnen we nog wel even doorgaan!

Pak je administratie er op de saaie zondag er eens bij en ga geld besparen. Het kost vaak maar een middagje werk! Ook al is het €200 wat je kan besparen. Je hebt het of je hebt het niet. Naast het geld besparen, kun je ook langer met bijvoorbeeld je jeans doen. Lees gauw ons artikel, jeans wassen! Hier bespaar je geld mee en uiteindelijk de mogelijkheid om misschien wel een nieuwe jeans te kopen ha-ha. Ons advies is: Gewoon doen, het is niet moeilijk en het kost niet veel tijd. En vooral NIET terugrekenen in guldens, want dan lijkt alles minder! Mocht je niet in staat zijn om middels deze tips geld te besparen, dan kun je altijd nog ‘stelen van die rijke tatta’s!’

Heb jij nog tips voor geld besparen? Laat het ons dan weten! Lees hier alles over gelukkig worden..

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.