Gelukkig worden, 8 geheimen voor geluk - BEYZER.com
1140
post-template-default,single,single-post,postid-1140,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-1.0,qode-theme-beyzer,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Gelukkig worden, 8 geheimen voor geluk!

gelukkig worden

Gelukkig worden, 8 geheimen voor geluk!

Gelukkig worden, hoe doe je dat eigenlijk? Hier hebben we 8 geheimpjes voor jou!

Gelukkig worden en vooral gelukkig blijven, het is heel gemakkelijk. Toch hebben heel veel mensen er last van dat ze een beetje depri zijn of een lang gezicht trekken. Daar hebben we natuurlijk helemaal niks aan! Vooral niet als wij, blije mensen, kijken naar niet blije mensen.. Nou hier komt ie dan, 8 tips waar jij gelukkig van wordt!

1. Bewegen

Juist ja, bewegen! Het is mega simpel maar toch belachelijk effectief. Van erop uitgaan en lekker bewegen – ook al is dit het laatste waar je zin in hebt – zal je zeker gelukkig worden. Vooral als je dit gewoon opneemt in je dagelijkse ritueeltjes. En je hoeft natuurlijk niet gelijk een hele marathon te lopen (want dat is tegenwoordig heeeeeeeeleeemaaal hip), want zonder training zul je daar niet heel vrolijk van worden.

2. Breng tijd door met mensen die altijd happy zijn

Maak een lijst van 3 mensen die altijd/vaak happy zijn waar je ook graag mee praat en bel ze op wanneer je zelf wat minder happy bent. Ga op zoek naar leuke en blije mensen en laat je niet besmetten door de “depri gasten” want gelukkig worden gaat een stuk makkelijker zonder hen.

gelukkig worden

3. Neem geen genoegen met… Blijf nieuwsgierig

Wanneer je nieuwsgierig bent dan wordt het leven een stuk avontuurlijker. Er zijn altijd nieuwe dingen die je kunt ontdekken. Wanneer je op zoek gaat naar de juiste antwoorden, creëer je alleen maar stress, zorgen en druk en alles behalve gelukkig worden. Als je bijvoorbeeld besluit dat de enige manier om geld te verdienen is m.b.v. loon, winnen van de loterij of door de erfenis van oma, dan zul je geld niet vanuit een andere hoek zien komen. Als je nieuwsgierig bent waar geld allemaal vandaan kan komen, dan houd je veel eerder je ogen, oren en geest open om op een hele andere manier aan geld te komen. Gelukkig worden, dit kan natuurlijk ook door middel van geld besparen. Lees hier alles over hoe jij het beste geld kan besparen!

4. Zet je leven niet op de automatische piloot

Ben je ooit wel eens van A naar B gereden, maar je kunt je niet herinneren hoe je er bent gekomen (zonder gebruik van verdovende middelen)? Dan is het tijd om wakker te worden, voordat je pas over 20 jaar helemaal verward en verrot wakker wordt en jezelf afvraagt hoe je aan de baan bent vast blijven zitten of aan die ene relatie. “Get your shit together!” Wil je gelukkig worden? Denk eens goed na over je leven en vraag jezelf af waar je gelukkig van wordt, waar wil je zijn over x-aantal jaar? Volg je dromen en doe leuke dingen en blijf niet hangen in dagelijkse routines.

5. Gelukkig worden moet zonder oordelen/aannames

Is het je wel eens opgevallen dat jij een stuk vrolijker bent wanneer je niet oordeelt over jezelf of iets of iemand om je heen? Oordelen is een echte killer. Het is slecht voor je humeur, productiviteit en relaties. Het wegwerken van deze negativiteit zal zorgen voor een gevoel van vrijheid. Stop met alles en iedereen te oordelen en geef iedereen een eerlijke kans!

6. Liefde van een andere kant bekijken

Hoe kan je nou gelukkig worden door liefde van een andere kant te bekijken? Is liefde uiteindelijke niet het allerbelangrijkst? Vertelt Robert ten Brink ons niet wekelijks dat liefde alles is wat we nodig hebben? Oké neem deze tip niet tè letterlijk! Liefde betekent voor iedereen wat anders. Het is onmogelijk om het hier over eens te worden. In andere woorden, je kan liefde niet perfect krijgen, nooit. Dus stop ook met proberen. Dankbaarheid is wat echt zorgt voor je dosis ‘geven om’, acceptatie en gelukkig worden die we verlangen van liefde. Het magische aan dankbaarheid is dat je geen dankbaarheid en oordelen tegelijkertijd kunt hebben. Als je af wilt van je oordelen en in plaats daarvan gelukkig wilt worden, creëer dankbaarheid! Heb het leuk samen en wees samen gelukkig, geef om elkaar..

7. Laat het los dat je altijd de probleemoplosser wil zijn

Het probleem hierbij is dat je door goed te willen zijn voor een ander, vaak hun problemen ook jouw problemen gaat worden. En dat is niet de bedoeling! Het is tijd om die bijbaan (soms wel fulltime) te laten liggen. Volgende keer wanneer jij je weer mega geroepen zult voelen en je superman cape alweer om doet, doe een stap terug en vraag jezelf af “wat is er hier nog meer mogelijk?” Je zult je realiseren dat je niet altijd alles hoeft op te lossen. Bekijk de situatie eens van een andere kant!

gelukkig worden

8. Gelukkig worden, kies ervoor!

Uit statistieken is gebleken dat er heel erg veel mensen in ontwikkelingslanden gelukkiger zijn dan in westerse landen. Omdat het niks te maken heeft met wat er om ons heen gebeurd, maar het is een keuze die we individueel maken. Jij bent de enige die kan kiezen om gelukkig of ongelukkig te zijn in elke situatie. Begin bij het oefenen van gelukkig zijn, ook al is het maar voor 10 seconden. Zet je allerbeste lach op en laat andere mensen lachen. Door alleen al je mondhoekjes iets op te tillen aan beide kanten, zul je merken dat je jezelf ook alweer een stuk vrolijker gaat voelen! Je kunt het zo vaak doen als je maar wilt, dag in dag uit.. Ga leuke dingen doen en je zal gelukkig worden, bezoek festivals en lees het artikel: voorbereiding festival!

(Bron: www.joesdaily.com)

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.